Donald Trump on aito fossiili – vihaa tietokoneita ja teknologiaa

Digi · Terhi Piiroinen

Donald Trumpilla oli Yhdysvaltain presidentin virkaan astuessaan Samsung Galaxy S3 -mallin puhelin, jota ei oltu päivitetty vuosikausiin. Sen turvajärjestelmä oli puutteellinen liittovaltion ykkösjohtajan käytettäväksi, ja niinpä Trump sai käyttöönsä elämänsä ensimmäisen iPhonen. Sitäkin hän käyttää vain iltaisin.

Axios-sivusto on nyt paljastanut, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin älypuhelimelle on ladattu yksi ainoa sovellus perusapplikaatioiden lisäksi. Se on Twitter. Muita sovelluksia hän ei omien sanojensa mukaan kaipaa – ja hän myöntää välttelevänsä myös tietokoneen käyttöä. Miehen saa kiinni perinteisestä lankapuhelimesta työhuoneessa ollessaan.

CNN uutisoi taannoin, että Donald Trump ei käytä Valkoisessa talossa työskennellessään tietokonetta. 70-vuotias miljardööri suosii viestien lähettämisessä käsinkirjoitettuja lappuja ja myöntää kammoksuvansa sähköpostien lähettämistä. Hän aloittaa päivänsä perinteisiä sanomalehtiä lukien ja aamu-uutisia katsoen. Trump ei seuraa ollenkaan uutisia onlinessa.