Kysely paljasti: 43 prosenttia naisista vakoilee miestään

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Valvontalaitteistoa myyvä Online Spy Shop on toteuttanut kyselyn tuhannelle ihmiselle siitä, vakoilevatko he kumppaninsa tekemisiä. Peräti 43 prosenttia naisista myönsi tutkineensa siippansa tekemisiä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Syynä on pettämisen pelko.

Mikäli kumppanin täytyy vakoilla toisen puhelinta, sähköpostia tai yhteisöpalveluiden tilejä, osoittaa se epäluottamusta omaa rakasta kohtaan. Terveessä suhteessa annetaan molemmille osapuolille tilaa hengittää ilman, että tarvitsee jatkuvasti epäillä toisen toimia. Kuitenkin 58 prosenttia naisista epäilee kumppaninsa uskollisuutta – miehistä vain 21 prosenttia myöntää, että ei luota naiseensa.

Naiset muun muassa lukevat miehensä viestejä, tekevät tarkistussoittoja, tutkivat sosiaalisen median tilejä tai kahlaavat läpi sähköposteja. Osa naisista syynää jopa ukkokultansa GPS-paikantimen tietoja. Samassa tutkimuksessa kuitenkin osoitettiin, että 41 prosenttia naisista ei ole koskaan sortunut kumppaninsa vakoilemiseen, Men’s Health uutisoi.

Kumppanin kanssa on järkevää keskustella asioista, jotka aiheuttavat mustasukkaisuutta ja epäilyksiä pettämisestä. Sen sijaan, että tivaisi, vakoilisi ja suuttuisi, voi oppia hyväksymään epämukavia tilanteita ja käsittelemään niistä aiheutuvia tunteita. Tai parhaimmassa tapauksessa oppisi luottamaan.