Maailman pisin Pätkis-patukka on tässä – peräti 95 senttiä suklaata!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Fazer on valmistanut maailman pisimmän Pätkis-patukan, joka on lähes 11 kertaa tavallisen patukan pituinen. Pitkä Pätkis on nimittäin peräti 95-senttinen suklaapötkö, joka painaa 350 grammaa. Kauppojen hyllyille tuote ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa ainakaan merkittävissä määrin, sillä tällä tietoa jättipatukoita valmistetaan vain kahdeksan kappaletta.

Yksi patukoista arvotaan ja osa lahjoitetaan Lastenklinikan vastasyntyneiden teho-osastolle. Ajatus lähti siitä, kun Facebookin Pätkis-faniryhmän ylläpitäjä Jani Ahonen keksi nimetä joulukuisen talvipäivänseisauksen Pätkis-päiväksi, koska päivä on silloin lyhimmillään. Siitä inspiroituneena Fazer päätti juhlistaa itsenäisyyden juhlavuoden pisintä päivää valmistamalla maailman pisimmän Pätkiksen.

– Linjan ohi kävellessä Pätkis-patukoiden pätkijä, eli giljotiini, on huomionarvoisin osio. Siinä sitä katsoessani tuli mieleen, että mitä jos joku unohtaa laittaa sen päälle? Jäähdytystunneli on noin 40 metriä pitkä ja sieltä tulisi ulos yli 40-metrinen Pätkis. Se olisi aika vonkale, Fazerin suklaatehtaan prosessinkehittäjä Risto Hakkarainen kertoo.