Arizonassa peruttu jo 40 lentoa – liian kuuma sää lentokoneille!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen hallinto on arvostellut kovasanisesti ilmastonmuutosta koskevaa keskustelua ja ilmastopolitiikkaa. Silti samaan aikaan maassa on mitattu ennätyksellisiä lämpötilalukemia, jotka vaikuttavat maan ilmaliikenteen toimivuuteen.

Arizonan osavaltion pääkaupunki Phoenixissa on jouduttu perumaan ainakin 40 lentoa liian kuuman sään vuoksi. Alueella on mitattu 48-49 celsiusasteen lämpötiloja, joka luo riskiolosuhteita lentokoneille. Lentokoneet tarvitsevat riittävästi nostetta, mikä pienentyy korkeissa lämpötiloissa ilmantiheyden laskiessa.

BBC:n mukaan Phoenixissa lähennellään kaikkien aikojen lämpöennätyksiä. Useimpien lentokoneiden lennon mahdollistava ilman lämpötila on 48 celsiusastetta. Arizonaan on ennustettu lähipäiville jopa 50 asteen lämpötiloja.

https://www.instagram.com/p/BVk3Tz3FNzg/