Cityjuhannus on nyt hitti – Valtteri Festivalissa keikkoja ja juhannussauna!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tampereen juhannuksen jo perinteinen kaupunkijuhla Valtteri Festival soi kesäkuussa Tullikamarin Klubilla ja ravintola Telakalla sekä molempien festivaaliravintoloiden terassialueilla. Luvassa on ikärajatonta ja ilmaista päiväohjelmaa ja illan hämärtyessä täysi-ikäisille suunnattuja keikkoja.

Valtterin erikoisuutena toimii juhannussauna, joka tarjoaa kuumat löylyt Klubin terassilla sekä juhannusaattona että -päivänä. Juhannuspäivän spesiaali on ilmainen iltapäivän Stand Up Show, jossa nippu koomikoita laittaa kesäsuomalaiset nauramaan. Myöhemmin juhannuspäivänä Tullikamarilla keinutaan pääsymaksutta lavatanssitunnelmissa, joita lietsoo Maria Andersson & Fintage.

Jani Salo

Klubin ja Telakan terasseilla on molemmille päiville luvassa ilmaisia keikkoja. Juhannusaattona Klubin terassilla suoltaa afrikkalaisvaikutteista kitarapoppia Kaveri Special. Telakan aaton alkuillan täky on puolestaan Maria Stereon, Noora Federleyn, Lissu Määttäsen ja Ninni Luhtasaaren superkokoonpano Maria ja Marsialaiset. Juhannuspäivänä lauantaina Telakan terassin pääsymaksuttomia esiintyjiä ovat Pihla Heikintytär ja Hulda Huima.

Iisa / Kuvaaja Viivi Huuska

Klubilla soittavat juhannusaattona tamperelainen, elektronista poppia suoltava Annukka sekä Regina-yhtyeestä menestyksekkäälle soolouralle ponnistanut Iisa. Klubin lauantai-illan tähdet ovat puolestaan suomirockia uudistava Litku Klemetti ja Silkkitie-albuminsa turvin suosiotaan vahvasti kasvattanut moderni popyhtye Pimeys. Juhannuspäivän päättää Humppa of Finland -albuminsa turvin ajankohtainen vaarikopla Eläkeläiset.

Annukka / Kuvaaja Jukka Salminen

Telakan tähtiä ilta-aikaan ovat lauantaina rytmimusiikin eri puolia esittelevät Jo’ Buddy ja Tre Funk III. Tunnelmallisen Telakan juhannusaattoillan esiintyjät ovat bluesboogien kuningas Talmud Beach sekä voimapopin ja garagen naittava The Botherers.

Valtteri Festival on myös osa koko valtakunnan kattavaa Hulahula Suomi -kampanjaa, joka huipentuu Yle TV1:n ja Yle Radio Suomen suureen juhannusaaton yhteislähetykseen.

Eläkeläiset