Tutkimus selvitti: Naisille vaikeampia työhaastatteluja

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Työhaastattelu on jännittävä paikka kenelle tahansa, koska se on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä uuteen mahdolliseen työnantajaan hyvä vaikutus ja vakuuttaa hänet omista taidoista. Nyt uuden tutkimuksen myötä on saatu selville, että naisille työhaastattelut ovat vieläkin jännittävämpiä kuin miehille, koska naisille pidetään vaikeampia haastattelutilaisuuksia.

The Telegraph -sivuston mukaan uuden tutkimuksen myötä on saatu selville, että naisia hiillostetaan enemmän työhaastatteluissa ja haastatteluista tehdään myös heille vaikeampia kuin miehille. Kaksi vuotta kerätyn aineiston ja videomateriaalin perusteella kävi ilmi, että naisilta kysytään keskimäärin viisi haastattelukysymystä kun miehiltä kysyttiin neljä.

Tutkijat huomasivat myös sen, että naisille esitettyjen kysymysten jälkeen työnhakija keskeytettiin hänen antamansa vastauksen välissä useaan kertaan, jolloin naisen tuli perustella vastaustaan enemmän. Miehiä keskeytettiin vähemmän, ja silloin kun heidät keskeytettiin, keskeytys oli luonteeltaan positiivinen ja tukea antava.