Hämmentävä otus huuhtoutui rannalle – mikä ihme tämä on?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rannoille huuhtoutuu toisinaan outoja ilmestyksiä, jotka eivät vaikuta edustavan mitään tunnettuja mereneläviä. Nyt hämmennystä on herättänyt Kaliforniassa sijaitsevalle uimarannalle ilmestynyt raato.

Reddit-käyttäjä Xxviiparadise jakoi sivustolla kuvia Leo Carrillon rannalta löytämästtään ilmestyksestä. Hän yritti selvittää yhteisöpalvelun muilta käyttäjiltä, mikä se voisi olla. Noin kolme kiloa painavalla raadolla ei vaikuta olevan silmiä tai suuta, mutta sillä on valtavat kivesmäiset ulokkeet.

Jotkut epäilivät kyseessä olevan suurikokoinen merietana tai simpukka ilman kuorta. Meribiologina työskentelevä Reddit-käyttäjä PacificKestral uskoi kuitenkin tietävänsä suurella varmuudella totuuden eläimestä.

– Sanoisin sen olevan kauan sitten kuollut merijänis. Meribiologina olen nähnyt niitä paljon. Mitä kauemmin ne ovat olleet kuolleena, sitä omituisemmilta ne näyttävät. Otuksen sivussa oleva pitkä lihaksikas lonkero on kuitenkin merijäniksen tunnusmerkki, PacificKestral kirjoitti.

Kalifornianmerijänikset ovat yleisiä Yhdysvaltojen länsirannikon tuntumassa. IFL Science -sivuston mukaan ne saattavat kasvaa jopa 75 sentin pituisiksi. Mikäli rannalle huuhtoutunut 13-senttinen otus oli siis merijänis, oli se siis vielä melko pieni yksilö.

 

View post on imgur.com

View post on imgur.com