Kalastajat pelastivat hylkeen hengen – oli jäänyt kalastajien verkkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hylkeet saattavat jäädä jumiin vesille laskettuihin kalastusverkkoihin yrittäessään napata niissä kiinni olevia kaloja. Onneksi erään pulaan joutuneen hylkeen tapauksessa apu oli lähellä. Internetissä levinneellä videolla kaksi Yhdysvaltojen Mainessa asuvaa kalastajaa pelastaa verkkoon takertuneen hylkeen.

Toinen heistä purkaa naruja eläinparan ympäriltä toisen miehen kuvatessa samalla operaatiota. Hylje ääntelee hieman hätääntyneesti, mutta vaikuttaa muuten yllättävän tyyneltä. Lopulta eläin on jälleen vapaa. Kalastajat päästävät hylkeenpoikasen veteen ja toivottavat sen matkoihinsa rapsuteltuaan sitä ensin hieman.

Hylkeitä tavataan merissä ja järvissä lähes joka puolella maailmaa. Suomessa yleisimpiä hyljelajeja edustavat harmaahylkeet ja norpat. Ilman samojen kalastajien verkkoa hylje ei olisi alunperinkään joutunut hengenvaaraan, joten nyt sen omat saalistajat pelastivat sivullisen uhrinsa.