Naisten uskottomuuden ajankohta eroaa merkittävästi miehistä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Useat lifestyle-artikkelit käsittelevät miesten uskottomuutta. Todellisuudessa parisuhteen molemmilla osapuolilla on yhtä suuri todennäköisyys hairahtua vieraaseen sänkyyn. Pettämisen ajankohta ja syyt tosin eroavat sukupuolten välillä.

Journal of Sex Research on selvittänyt todennäköisintä ajankohtaa syrjähypylle. Naimisissa olevat parit joutuvat todenteolla näkemään vaivaa yhteisen liiton eteen, jotta kummallekaan osapuolelle ei tule houkutusta etsiä vihreämpää ruohoa aidan toiselta puolelta. Rakkaus vaatii huoltoa.

Jos kuitenkin suhde on ajautunut siihen pisteeseen, että kumppani joutuu hakemaan fyysistä tai mentaalista tyydytystä liiton ulkopuolelta, tapahtuu se yleensä vasta useamman avioliittovuoden jälkeen. Naiset pettävät aviomiestään todennäköisimmin silloin, kun he ovat olleet yhdessä 6–10 vuotta. Miehet puolestaan hakevat kiellettyä huumaa todennäköisimmin vasta 11 avioliittovuoden jälkeen.