Nyt voit paikantaa kikkelikuvan lähettäjän – sovellus paljastaa sijainnin

Digi · Terhi Piiroinen

Dick picit, eli kikkelikuvat ovat aikamme ilmiö. Peniskuvat eivät välttämättä ole kaikkien vastaanottajien mieleen. Ne saattavat aiheuttaa pahennusta tai levitä eteenpäin tehden lähettäjästä naurunalaisen. Kikkelikuvan lähettämiseen kannattaa aina kysyä lupa vastaanottajalta.

Nyt ei-toivottuja kikkelikuvi varten on avattu oma sovellus, joka paikantaa lähettäjän GPS-teknologian avulla. Dick Pick Locator on uusi applikaatio, joka jäljittää lähettäjän sijainnin. Paljaita peniksiä esittelevät kuvat ovat yleisiä, ja peräti puolet Match.com-treffisovelluksen käyttäjistä on kertonut saaneensa kikkelikuvia ilman pyyntöä, New York Post raportoi.

Osa naisista mieltää paljaiden peniskuvien lähettämisen ahdistavana tai jopa seksuaalisena häirintänä. Ruotsalaisten kehittämä Dick Pic Locator toimii ainoastaan, mikäli lähettäjällä on kuvassa paikkamerkintä tägättynä – useimmissa kännykällä otetuissa otoksissa tämä on automaattisesti päällä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että miehet saattavat lähetellä myös netistä löydettyjä peniskuvia esittäen niitä ominaan.