Poliisilta näyttävä kampanja etsintäkuulutetuista: ”Rakas Jaakko, tervetuloa takaisin…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Julkaisimme äskettäin Suomen etsityimmistä rikollisista listan, jonka keskusrikospoliisi antoi julkisuuteen. Nyt hieman vastaava kampanja on käynnissä Euroopan laajuisesti, sillä Europol on käynnistänyt hauskan kampanjan, jossa kukin maa on kirjoittanut etsintäkuulutetulle osoitetun postikortin.

Kampanjan avulla toivotaan päästävän Euroopan etsityimpien rikollisten jäljelle. Mukana listalla on myös törkeistä petoksista ja väärennöksistä epäilty suomalainen henkilö, jonka epäillään hyötyneen rikoksillaan yli 100.000 euron verran. Kampanjaa varten on laadittu 21 virtuaalista postikorttia, joita jakamalla on tarkoitus levittää tietoa etsintäkuulutetuista rikollisista ja tavoittaa heidät.

Europol

Suomesta etsintäkuulutettujen listalla on 42-vuotias Jaakko Ilari Nurminen, jota etsitään petoksista ja väärennöksistä. Europol on osoittanut hänelle Joulupukin valokuvalla varustetun postikortin, jossa on etsintäkuulutetulle osoitettu viesti.

– Rakas Jaakko, tiedämme, että olet väärennösten mestari, mutta on olemassa vain yksi aito Joulupukki… Ja hän haluaa sinut takaisin. Lämpimin terveisin, poliisi.

Europolin ja ENFASTin julkaisema EU Most Wanted -lista on johtanut vuoden 2016 alusta lähtien jo 36 etsintäkuulutetun rikollisen pidättämiseen. Pidätyksistä ainakin kymmenen on tehty yleisövihjeiden ansiosta. Suuri osa etsintäkuulutettujen listalla olevista henkilöistä on syyllistynyt vakaviin rikoksiin, kuten murhiin, petoksiin tai huumeiden salakuljetukseen.