Yleisöennätyksen tehnyt Blockfest oli Avaimen juhlaa – katso kuvakooste lauantailta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest juhlittiin viikonloppuna Tampereella, jossa Ratinan festivaalipuistoon saapui kahden päivän aikana 65.000 juhlijaa, mikä oli tapahtuman kävijäennätys. Perjantain tunnelmat ja kuvakoosteen löydät tästä linkistä.

– Juhlavuosi näkyi ja kuului festareilla hienosti. Artistit laittoivat parastaan ja yleisöä oli kumpanakin päivänä katsomassa keikkoja jo hyvissä ajoin. Blockfestin parhaimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti yhteisöllinen tunnelma, joka välittyi vahvasti koko viikonlopun ajan. Tästä on hyvä jatkaa, kertoo Blockfestin vastaava tuottaja Kalle Kallonen.

Blockfest 2017, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Evelina, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Mikael Gabriel, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Mikael Gabriel, Kuva: Stara
Blockfest 2017, Avain, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Avain, Kuva: Stara
Blockfest 2017, Avain, Kuva: Santeri Saarinen

Blockfestin lauantai oli Avaimen juhlaa. Hän oli nimittäin jo etukäteen vuoden ylivoimaisesti odotetuin esiintyjä, joka teki nyt upean paluun esiintymislavoille vuonna 2001 julkaistun Punainen tiili -albuminsa merkeissä. Avain, nykyinen Asa, esitti albumin klassikot yhdessä nimekkään vierailijajoukon kanssa, ja tällä tietoa viimeistä kertaa.

Avaimen kanssa lavalle nousivat albumillakin esiintyvistä tähdistä muun muassa Iso-H ja Redrama. Kiistatta vuosikymmenen kovimpiin suomalaisiin hiphop-keikkoihin lukeutunut esiintyminen oli paitsi massiivinen yhteislaulutilaisuus myös nostalginen trippi, joka aiheutti yleisössä niin kyyneleitä kuin kylmiä väreitäkin. Avain jätti odotetusti kaikki muut Blockfestin keikat varjoonsa.

Lauantain päätti Profeettojen esiintyminen, jonka aikana kuvattiin Cheekistä kertovaa elokuvaa. Sen merkeissä mikrofonin varteen päästettiin hetkeksi elokuvan päätähti Antti Holma. Lue vierailusta lisää tästä. Cheek ja Elastinen panivat samalla Profeetat-projektinsa pakettiin. Päivän valopilkkuja olivat Avaimen lisäksi Mikael Gabrielin hyväntuulisen kesäinen keikka, jonka Riippumatto piiskasi yleisön villiin tanssiin. Lil Waynen keikka oli kansainväliseksi supertähdeksi hieman vaisu, mutta räppäri oli kutsunut vieraakseen lavalle Mikael Gabrielin ja $uicideboy$in jäsenet.

Blockfest 2017, Profeetat, Cheek ja Elastinen, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Profeetat, Cheek ja Elastinen, Kuva: Stara
Blockfest 2017, Profeetat, Cheek ja Elastinen, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Profeetat, Cheek ja Elastinen, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Profeetat, Cheek ja Elastinen, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Profeetat, Cheek ja Elastinen, Kuva: Stara
Blockfest 2017, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Lil Wayne, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Lil Wayne, Kuva: Santeri Saarinen
Blockfest 2017, Lil Wayne, Kuva: Santeri Saarinen