Näin usein ihmiset harrastavat seksiä viikottain

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksin on kerrottu parantavan ihmisten henkistä ja fyysistä terveyttä. Parisuhteissa olevat ihmiset pystyvät harrastamaan seksiä säännöllisesti, mutta sinkkuna elävät saattavat miettiä miten paljon he harrastavat seksiä suhteessa muihin yksin eläviin samaa ikäluokkaa oleviin ihmisiin.

Medical Daily -sivusto kertoo suuresta kyselystä, jonka avulla selvitettiin ikäryhmittäin paljonko ihmiset harrastavat seksiä. Tutkimuksesta kävi ilmi, että 18-29 -vuotiaat harrastivat eniten seksiä, mikä ei yllättänyt tutkijoita. Nuoret aikuiset olivat petipuuhissa 112 kertaa vuoden aikana eli noin pari kertaa viikossa.

Seksin määrä oletetusti laski vanhempia ikäryhmiä kohti. 30-39 -vuotiaat harrastivat seksiä 86 kertaa vuodessa. 40-49 -vuotiaille tehdyn kyselyn perusteella kävi ilmi, että he harrastivat seksiä vain 69 kertaa vuodessa eli noin puolet nuorten aikuisten seksikerroista.

Avioliitto vaikutti myös paljon henkilöiden seksielämään ja sitä kautta myös onnellisuuteen. 34 prosenttia naimisissa olevista pariskunnista harrasti seksiä kahdesta kolmeen kertaan viikossa, mikä on jopa enemmän kuin nuorten aikuisten keskiarvoinen määrä.