Tutkijat: Ystävän kanssa kannattaa mennä treffeille!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni varoittelee hyviä ystäviä olemaan muuttamatta hyvää ystävyyssuhdettaan parisuhteeksi. Pahimmassa tapauksessa parisuhde ei toimikaan niin hyvin kuin suhde pelkkinä ystävinä, mikä voi johtaa siihen, että tärkeän ihmisen menettää elämästään kokonaan.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että tällainen riski kannattaa ottaa ystävyyden menettämisenkin uhalla. Pitkän parisuhteen kulmakiveksi sanotaan yleensä se, että osapuolet ovat parhaita ystäviä keskenään. Myös pitkä ystävyys voi muuttua tutkijoiden mukaan hyvin onnelliseksi parisuhteeksi jos henkilöt antavat suhteelle mahdollisuuden.

Metro-sivuston mukaan Teksasin yliopiston tutkijat huomasivat, että mitä pidempään ihmiset olivat tunteneet toisensa sitä viehättävämmiksi he arvostelivat toisensa myös ulkonäön puolesta. Kyselyn perusteella kävi ilmi, että luokkatoverit arvostelivat toistensa ulkonäön ensin huonommaksi ennen kuin olivat tutustuneet toisiinsa. Muutaman viikon kuluttua he pitivät toisiaan paljon viehättävämpinä.

Kyselyn perusteella kävi ilmi myös se, että onnistuneimmat parisuhteet olivat alkaneet niin, että henkilöt olivat ensin tunteneet toisensa noin neljän kuukauden ajan ennen treffeille lähtemistä. 40 prosenttia seurustelusuhteessa olevista kertoi suhteen alkaneen ystävyydestä. Kyselyn valossa voidaankin siis todeta, että ystävän kanssa kannattaa käydä treffeillä, koska ne päätyvät suurella todennäköisyydellä onnelliseen parisuhteeseen.