Gnuu joutui krokotiilin saaliiksi – sitten virtahevot tekivät odottamattoman tempun!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kruger Sightings -kanava julkaisee YouTube-sivustollaan videoita upeista hetkistä, joita eri ihmiset ovat onnistuneet kameroihinsa villieläinten elämästä tallentamaan eri puolilla Afrikkaa. Nyt eräs eläkeläinen pääsi todistamaan uskomatonta hetkeä, jossa gnuu oli päätyä krokotiilin ateriaksi.

72-vuotias Mervyn Van Wyk sattui olemaan vaimonsa Tokkien kanssa juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kun mies oli kuvannut gnuu-laumaa ja seeproja hän oli nähnyt, että yksi gnuu oli jäänyt krokotiilin hampaisiin. Krokotiili oli saanut gnuun jalan suuhunsa eikä aikonut päästää siitä irti.

Gnuun väsyessä alkoi olla lähes varmaa, että se joutuu krokotiilin ateriaksi. Yllättäin gnuu sai kuitenkin apua odottamattomalta taholta. Kaksi virtahepoa lähestyi tilannetta ja sai krokotiilin päästämään gnuusta irti.

Moni on kuitenkin arvellut, että virtahevot vain puolustivat reviiriään tunkeutujalta, minkä vuoksi ne olisivat hyökänneet nimenomaan gnuuta kohti. Gnuu selviytyi ja nousi vedestä, mutta kävi kuitenkin nopeasti ilmi, että sen jalka oli vahingoittunut.