Haluatko polttaa rasvaa? Tällä voimaharjoittelulla onnistut

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Painoilla treenaaminen eli voimaharjoittelu on parasta kuntoilua henkilöille, jotka haluavat pudottaa painoaan. Mitä enemmän vartaloon saadaan lihasta sen paremmin rasva palaa, minkä vuoksi rasvan polttamisen maksimoimiseksi treenaaminen raskailla painoilla kannattaa.

Women’s Health -sivuston mukaan ihmisten tulisi tehdä voimaharjoittelua kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Tällöin tulisi harjoittaa ylä- ja alavartalon lihaksia sekä tärkeitä keskivartalon selkä- ja vatsalihaksia.

Parhaan lopputuloksen voi saada nostelemalla sellaista painomäärää, joka on noin 70 prosenttia siitä määrästä, jonka pystyt nostamaan vain kerran. Tällaisella painolla tulisi pystyä tekemään 10 toistoa. Kun kymmenen toistoa alkaa tuntumaan helpolta, toistomäärää voi lisätä tekemällä 15 toistoa. Kun se tuntuu helpolta, painoa voi nostaa ja palata 10 toiston tekemiseen.

Sarjoja jokaista liikettä kohti tulisi tehdä aina kahdesta neljään. Sarjojen välissä tulee pitää pieni tauko palautumista varten, mutta sen ei tarvitse olla juuri 30 sekuntia pidempi. Tällainen kuntoharjoittelu polttaa rasvaa ja kasvattaa lihaksia. Lihakset painavat enemmän kuin rasva, minkä vuoksi muutokset eivät aina näy painon putoamisessa, mutta kehon koostumus tulee kuitenkin muuttumaan.