Hurrikaani huuhtoi rannalle merihirviön – hampaat kuin pienet tikarit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisen National Audubon Society -ympäristöjärjestön työntekijä Preeti Desai kohtasi teksasilaisella rannalla omituisen otuksen jäännökset. Hurrikaani Harveyn jälkimainingeissa löytynyt eläin on jakanut tutkijoiden mielipiteitä lajimäärityksen suhteen. Nainen on pyytänyt tunnistusapua Twitterissä.

Käärmemäisellä ulkonäöllä ja terävillä hampailla varustettu eläin löytyi Texas Cityn uimarannalta hirmumyrskyn jälkeen. Otuksen löytänyt Preeti Desai arveli, että kyseessä on jonkinlainen syvämeren laji. Useat biologit ovat kommentoineet kuvia, että kyseessä on todennäköisesti jonkinlainen ankerias, Daily Mail uutisoi.

Tarkempi lajikuvaus puoltaa otuksen kuuluvan käärmeankeriaisiin, joita tavataan Meksikonlahdella. Kyseessä on mahdollisesti Aplatophis chauliodus. Smithsonian luonnontieteellisen museon tutkija Kenneth Tighe on kuitenkin veikannut, että laji voisi olla myös Bathyuroconger vicinus tai Xenomystax congroides. Valitettavasti ankeriaan pyrstön tuhoutuminen estää tarkemman lajimäärityksen.