Somesta paineita äideille – täydelliset kuvat ahdistavat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset jakavat sosiaalisessa mediassa kiillotettuja kuvia elämästään. Usein kuvien on tarkoituksena on inspiroida muita, ja moni seuraakin useita ruoka- ja kuntoilukanavia Instagramissa saadakseen motivaatiota omaan treenaamiseen ja ruoanlaittoon.

Sosiaalisella medialla on myös stressaavia ominaisuuksia. Cosmopolitan-sivuston mukaan pienten lasten äidit ahdistuvat verkossa etenkin seuraavista asioista:

1. Täydellisesti pakatut eväsrasiat

Kenellä on aikaa muotoilla hedelmistä ja leivistä hauskoja kuvioita ja animaatiohahmoja?

2. Leikkihuoneet

Miksi sisustusbloggaajien lasten leikkihuoneet ovat täydellisiä myös silloin kun ne ovat sotkuisia? Omassa kodissa sotku näyttää vain sotkulta.

3. Siistit ruokakomerot

Joillain naisilla tuntuu olevan niin paljon aikaa, että kaupasta ostetut jauhot, mausteet ja muut kuivatarvikkeet voidaan järjestää niille tarkoitettuihin erillisiin astioihin, jotka sopivat sisustukseen.

4. Lahjukset lentokoneessa

Osa vanhemmista pakkaa lentokoneeseen muita matkustajia varten lahjapussukoita. Pussukat sisältävät makeisia, korvatulpat ja hellyttävän anteeksipyyntölappusen, jonka avulla vanhempien pienet lapsensa eivät toivon mukaan ärsyttäisi lähellä istuvia.

5. Askartelut

Muiden vanhempien jakamat kuvat lasten askarteluista ovat jälleen yksi muistutus siitä, että kuvaa katsovalla äidillä ei ole ollut energiaa askarrella lapsensa kanssa.

6. Terveelliset reseptit

Kiireisen arjen keskellä eineksiin tulee sorruttua, minkä vuoksi muiden äitien tekemät täydellisen terveelliset perheillalliset aiheuttavat stressiä.

7. Kuvat syntymäpäiväjuhlista

Äidit kokevat nykyään paineita siitä miten upeat syntymäpäiväjuhlat lapsille tulisi järjestää. Enää kakku, perunalastut ja makeiset eivät riitä, vaan pöydässä tulisi olla myös kuvauksellisia suklaaseen kastettuja vaahtokarkkeja, näyttäviä kuppikakkuja ja sisustukseen sopivat isot koristelut. Enää syntymäpäiväsankari ei saa yksin lahjoja, vaan monilla juhlien järjestäjillä on myös vierailleen lahjapussukat kiitoksena siitä, että he jaksoivat tulla paikalle juhlimaan.