Onko punnertaminen vaikeaa? Voit tehdä nämä 3 virhettä

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Punnertaminen on yksi perusliike, jonka moni treenaaja haluaa ottaa kuntoillessaan haltuun. Punnerruksia pystyy soveltamaan ja niistä pystyy tekemään niin monia eri variaatioita, että haastetta riittää varmasti tarpeeksi myös kovakuntoisemmillekin treenaajille.

Aloitteleville ja usein etenkin naisille punnerrukset tuottavat aluksi paljon vaikeuksia. Mikäli sinnikkäänkään treenaamisen myötä punnerrukset eivät tunnu helpottavan, saatat tehdä Women’s Health -sivuston mukaan jonkun näistä seuraavista virheistä.

1. Et käytä käsiäsi

Älä yritä pelkästään työntää itseäsi ylös käsilihaksiesi avulla vaan aktivoi myös kämmenpohjat ja kuvittele työntäväsi lattiaa pois päin.

2. Lantiosi roikkuu

Muista aina hyvä punnerrusasento ja työnnä lapoja ylöspäin yläasennossa. Älä anna selän mennä notkolle ja lantion koskettaa maata.

3. Roikotat päätäsi

Moni tekee punnertaessa sen virheen, että roikottaa päätään alaspäin ikään kuin se auttaisi pääsemään punnerrusasennossa lähemmäksi lattiaa. Punnertaessa rinnan tulisi osua ensimmäisenä maahan pään sijaan. Pään roikottaminen lisää myös turhaan jännitettä niskassa.