Bemarikuskin revittely kostautui – kuvasi oman kolaroinnin

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Voimme ojentaa Vuoden idioottikuski -palkinnon miehelle, joka on kuvannut oman kolarointinsa videolle. Hän kiihdytteli BMW-merkkisellä E46 M3 -sarjan kaarallaan moottoritielle leuhkasti kameraan vilkaisten. Miehen taidot eivät kuitenkaan riittäneet ohituksiin kovassa nopeudessa.

Liikenneturvallisuus edellyttää sitä, että myös muut liikenteen käyttäjät otetaan huomioon. Bemarin rattiin hypännyt mies on malliesimerkki siitä, kuinka paljon omalla toiminnallaan voi aiheuttaa vaaratilanteita. Hän ohittelee autoja holtittomasti kaahaten. Lopulta ajoneuvo iskeytyy moottoritien kaiteeseen.

Liikenneturva muistuttaa autoilijoita siitä, että hetkellinen ylinopeus ei ole sallittua edes toista ajoneuvoa ohittaessa. Päävastuu turvallisesta ohittamisesta on aina ohittavan ajoneuvon kuljettajalla. Suomessa on siirrytty nyt talvinopeusrajoituksiin, joten liikenteeseen vaaditaan aiempaa enemmän malttia.