Hollywoodin seksiskandaali paisuu – lahjontayrityksiä ja pidätysmääräyksiä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vuosi 2017 kirjoitetaan historiankirjoihin ajanjaksona, jolloin viihdemaailman törkyiset salaisuudet alkavat paljastua yksi kerrallaan. Hollywoodissa on tullut muutaman kuukauden aikana esiin useita tapauksia, joissa tuottajien, ohjaajien, artistien ja näyttelijöiden kerrotaan syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön.

Joitakin henkilöitä syytetään jopa raiskauksista. Näyttelijänä tunnetuksi tullut Rose McGowan oli ensimmäisten naisten joukossa paljastamassa ohjaaja Harvey Weinstenin synkkää salaisuutta. McGowan kertoi miehen raiskanneen hänet vuonna 1997 hotellihuoneessa.

Weinsteinin edustajat olivat maksaneet naiselle 100.000 dollaria korvauksia. Nykyisin multimediataidetta tekevä Rose McGowan oli pyytänyt myöhemmin kuuden miljoonan dollarin suuruisia korvauksia Weinsteinin edustajilta lakimiestensä avustuksella.

– Olisin voinut rahoittaa summalla taidettani ja uskon, että hän olisi ollut valmis maksamaan minulle kolme miljoonaa dollaria. Hän on kuitenkin niin vastenmielinen, että en halunnut hänen miljooniaan. Se olisi tehnyt oloni ällöttäväksi, McGowan kertoi New York Postille.

Rose McGowan jätti aikoinaan Hollywoodin viihdemaailman taakseen ja ryhtyi kokopäiväiseksi taiteilijaksi. Vuodesta 2015 saakka hän on pyrkinyt puhumaan julkisesti viihdemaailman seksismistä ja vaaroista. Hän on antanut kasvot hyväksikäytetyille naisille.

Nyt Independent-julkaisu kertoo, että Rose McGowanista on annettu pidätysmääräys. Naisen United Airlinesin lentokoneeseen jääneistä tavaroista oli löydetty huumausaineita tammikuussa 2017.

Häntä odotetaan Virginian osavaltion tuomioistuimeen saapuvaksi ja pidätysmääräys on siirretty Yhdysvaltojen kansalliseen lainvalvontatietokantaan. Rose McGowan on kommentoinut pidätysmääräystään Twitterissä ja väittää sen olevan pötypuhetta.

Myös Hollywoodin pedofiileista julkisesti puhunut entinen lapsinäyttelijä Corey Feldman pidätettiin huumausainerikoksesta sen jälkeen, kun hän uhkasi paljastaa hyväksikäyttäjien nimet julkisuuteen.