Mies kyllästyi olemaan sinkku – rakensi itselleen robottivaimon

Digi · Terhi Piiroinen

Kiinalainen keinoälyn asiantuntija Jiajia Zhang kyllästyi kuuntelemaan vanhempiensa painostusta perheen perustamisesta. 31-vuotias korkeasti koulutettu mies ei löytänyt vaimoa rinnalleen lukuisista yrityksistä huolimatta. Sitten hän keksi ratkaisun.

Zhejiangin yliopistosta valmistunut ja Huaweilla vuosia töissä ollut mies päätti rakentaa itselleen vaimon. Näin syntyi robottipuoliso nimeltään Yingying. Jiajia Zhang ja Yingying-robotti menivät naimisiin tänä vuonna maaliskuussa ja he ovat vierailleet lukuisissa kiinalaisissa televisio-ohjelmissa kertomassa avioliitostaan.

Mies on tyytyväinen tottelevaiseen ja pienieleiseen vaimoonsa. Hän kaipaa ainoastaan aidosti sykkivää sydäntä. Mies ei halua viettää loppuelämäänsä robotin kanssa, mutta pitää keinotekoista vaimoa toimivana väliaikaisratkaisuna yksin olemiselle, RocketNews24-sivusto uutisoi.