TripAdvisor paljastaa vaaralliset hotellit – lisäsi listaan ylimääräisen merkinnän

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat puhuneet seksuaalisesta häirinnästä tai hyväksikäytöstä avoimesti viime kuukausien aikana. Salaisuudet on paljastettu yleiseen tietoon, eikä ongelman suuruutta voi enää vähätellä. Seksuaalista häirintää esiintyy kaikkialla – myös unelmien matkakohteissa.

Ihmisten arvosteluja eri matkakohteista sivustolleen keräävä TripAdvisor haluaa, että hotellien ja lomakohteiden arvostelut olisivat mahdollisimman rehellisiä. Sivuston politiikka kuitenkin estää tietynlaisten ilmausten käyttämisen kommentoinnissa ja arvosteluissa.

Osa hotellin asiakkaista on esimerkiksi raportoinut joissakin hotelleissa tapahtuneista raiskauksista, mutta seikkaperäiset kertomukset ovat liian raakoja perheystävällisen sivuston julkaistavaksi.

Nyt TripAdvisor on päättänyt lisätä erillisen merkinnän kohteisiin, joissa on koettu seksuaalista häirintää tai ahdistelua. Hotellin tai muun majoitusalanliikkeen kohdalle tulee merkintä, jossa varoitetaan asiakkaita kautta rantain muiden kohtaamista vaaroista tai jopa raiskauksista.

Sivusto kehoittaa ihmisiä etsimään matkakohteesta lisätietoa. New York Timesin mukaan esimerkiksi kolme Meksikon Playa del Carmenissa sijaitsevaa hotellia on jo merkitty.

”Viesti TripAdvisorilta: TripAdvisorin tietoon on tullut tätä yritystä koskevia hiljattaisia uutisia tai tapahtumia, joita ei välttämättä mainita profiilin arvosteluissa. Sen vuoksi kannattaakin hankkia tästä yrityksestä lisätietoja, kun teet matkasuunnitelmia.”

TripAdvisor