Virtuaalinen cocktail-lasi muuttaa veden miksi tahansa juomaksi

Digi Ruoka · Tim Isokivi

Tulevaisuudessa erilaisia makuelämyksiä voi olla mahdollista kokea pelkkää vettä juomalla. Singaporen yliopiston tutkijoiden kehittelemä cocktail-lasi pystyy nimittäin muuttamaan veden virtuaaliviiniksi.

Nimesha Ranasinghen johtaman ryhmän kehittelemä Vocktail-lasi muuttaa aisteja huijaamalla veden miksi tahansa muuksi juomaksi. Lasin reunalla olevat elektrodit stimuloivat kieltä, saaden juoman maistumaan esimerkiksi suolaiselta tai makealta.

Lasi huijaa myös juojan nenää suihkuttamalla ilmoille erilaisia hajuja ilmapumpun avulla kolmesta tuoksukammiosta. Ne aktivoituvat henkilön juodessa nestettä lasista. Illuusion kruunaa juoman värin muuttava LED-valo.

Virtuaaliset juomavat olisivat helposti kustomoitavia älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Ramasinghen tavoitteena olisi myös mahdollistaa esimerkiksi juoman lämpötilan ja hiilihappoisuuden tunteen muokkaaminen.

– Kuinka monesti olet mennyt pubiin ja toivonut, että tilaamasi juoma olisi hieman happamampi tai sisältäisi minttua? Vocktail saattaa tarjota apua tähän ongelmaan, Ramasinghe kuvailee Mashable-sivuston mukaan.