Tämän vuoksi taiteilijat eristäytyvät – ruokkii luovuutta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yksinäisyyttä ja yksin olemista pidetään usein negatiivisena asiana. Sosiaalisuus ja muiden ihmisten kanssa kanssakäyminen on ihmisille tarpeellista, mutta tutkijoiden mukaan yhtä tarpeellista ja hyödyllistä ihmisille on myös oma aika.

Daily Mail -sivusto kertoo Buffalon yliopiston tutkijoiden tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan tahallinen yksinäisyys on hyväksi ihmisten mielenterveydelle. Masennus ja itsensä eristäminen muista pelon johtamana on aina negatiivinen asia, joka eroaa suuresti siitä, että ihminen vain haluaa olla toisinaan yksin omasta tahdostaan.

Tutkijat huomasivat, että oman ajan vaaliminen ja yksin oleminen paransi ihmisten hyvinvointia ja luovuutta. Myös ihmisten mielenterveys parani kun he saivat viettää toisinaan aikaa yksin tehden omia asioita.

Yksin oleminen ruokki varsinkin luovaa ajattelua ja mielikuvitusta, ja muista ihmisistä välillä eristäytyvät ihmiset olivatkin kaikkein luovimpia ja aikaansaavimpia ihmisiä. Tämän vuoksi tutkimusta johtanut Julie Bowker piti positiivisena ja tarpeellisena asiana sitä, että taiteilijoilla ja luovan työn tekijöillä on oma työtila, jonne he voivat halutessaan eristäytyä muista ihmisistä.