Kaikkien aikojen paperilennokki – tekeminen kesti 10 vuotta

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Paperilennokeista ihmisille tulee varmasti aina ensimmäisenä mieleen yksinkertainen lentokone, joka taitellaan tavallisesta A4-kokoisesta paperiarkista. Luca Iaconi-Stewart -nimiselle suunnittelijalle paperilennokki tarkoittaa kuitenkin jotain aivan muuta.

Luca Iaconi-Stewartille paperilennokki tarkoittaa mestariteosta, jota hän on suunnitellut ja rakentanut viimeisen kymmenen vuoden ajan. Mies on tehnyt taitekansioista saamastaan vahvasta manillakartongista lentokoneen, joka on lähes täydellinen mallinnus Boeing 777 -lentokoneesta.

Luca Iaconi-Stewartille esittelee WIRED-kanavan julkaisemalla YouTube-videolla hänen kättensä jälkeä. Lentokone on todella yksityiskohtainen aina pikkuruisista istuimista tavarasäilytystiloihin ja liikkuviin laskutelineisiin saakka, ja se on rakennettu pelkästään taitekansioiden ja liiman avulla.