Gerard Butler tulkkasi Skotlannin murretta – tätä harva ymmärtää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdistynyt kuningaskunta koostuu Walesista, Skotlannista, Englannista ja Pohjois-Irlannista. Alueella on paljon sille ominaisia aksentteja ja murteita. Puhetyylit saattavat vaihdella alueittain niin paljon, että englantia ymmärtävä ei välttämättä ymmärrä kuitenkaan Walesista kotoisin olevan henkilön puhetta.

48-vuotias monista hittielokuvista tunnettu näyttelijä Gerard Butler on kotoisin Skotlannin Paisleysta. Nyt mies pääsi esittelemään hänelle kotoisaa murretta ja Skotlannin hauskoja slangiletkautuksia Vanity Fair -lehden kuvaamalla YouTube-videolla.

Mies saa eteensä monia erilaisia sanoja ja sanontoja, jotka Butlerin tulee tulkata kameralle. Monet sanoista kuulostavat niin omituisilta ja kaukana englannin kielestä, että niiden tarkoitusta ei osaisi edes alkaa arvuuttelemaan ilman parempaa tietoa kielestä.