Kauhuelokuva liian pelottava? Hereditaryssä kaksi tuntia mestarikauhua

Elokuvat · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa kesäkuun 8. päivä ensi-iltansa saava kauhuelokuva Hereditary kertoo perhettä piinaavista tavoista. Ari Asterin ohjaama elokuva esitettiin ennakkonäytöksenä äskettäin Sundance Film Festivaleilla. Elokuvaa on kuvailtu aikamme Manaajaksi.

Osa kauhuelokuvista jää elämään ilmestymisensä jälkeen kulttimaineessa. Kesäkuussa amerikkalaisissa elokuvateattereissa ensi-iltansa saava Hereditary on saanut jo nyt runsaasti kommentteja osakseen, sillä elokuvan ennakkönäytöksen nähneet ovat kuvailleet tarinaa vertahyytäväksi.

Elokuva kertoo Graham-nimisen perheen isoäidin kuoleman jälkeisistä tapahtumista, joissa yliluonnolliset voimat uhkaavat periytyä nuoremmille perheenjäsenille.

Vice kertoo Hereditaryn edustavan nykyajan pelottavinta kauhuelokuvaa. Elokuvan traileri ilmestyi äskettäin Youtubeen. Kauhuelokuvaa on kuvailtu sanoilla: ”Kaikista mielipuolisin kauhuelokuva vuosiin”, ja: ”Kaksi tuntia henkeäsalpaavaa kauhua”.