7 huomattavan määrän painoa pudottaneet paljastavat: ”Kunpa olisin tiennyt…”

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ylipainoon voi johtaa lääkitys tai jokin sairaus, mutta useimmissa tapauksissa kyse on kuitenkin ihmisten omista elämäntavoista, ruokailutottumuksista ja valinnoista. Sen vuoksi laihduttamisen aloittaminen onkin aina elämäntapamuutos, joka tulee muuttamaan arjen jokaista osa-aluetta jonkin verran.

Monet haluaisivat laihduttaa muutaman kilon ollakseen ihannepainossaan. Ylipainoisilla urakka ja muutos on kuitenkin suurempi, minkä vuoksi se vaatiikin suurta mielenlujuutta. Nyt huomattavan määrän painoa pudottaneet naiset kertoivat Women’s Health -sivustolle mitä he itse toivoisivat tietäneensä aloittaessaan oman laihdutusprojektinsa.

1. Kuntoiluun voi rakastua

Kuntoilun aloittaminen voi tuntua aluksi todella raskaalta ja pahalta. Kannattaa kuitenkin luottaa siihen, että rutiininomaisesta kuntoilusta tulee vielä tapa, jota ei vaihtaisi pois mistään hinnasta.

2. Kunnioita kehoasi

Vaikka vartalo ei olisikaan vielä siinä kunnossa kuin haluaisi, muista kunnioittaa sitä. Terve itsensä rakastaminen ja hyväksyminen poistaa kehosta myös stressiä, mikä auttaa painon pudotuksessa.

3. Paino vaihtelee

Välillä paino voi laskea huomattavasti, minkä jälkeen se voi taas nousta. Älä tuijota masentuneena vaa’an lukemia vaan luota prosessiin ja siihen, että kärsivällisyys lopulta palkitaan.

4. Älä pelkää epäonnistumista

Lipsuminen ruokavaliosta ja kuntoilusuunitelmasta ei ole maailman loppu. Aloita vain reippaasti uudestaan.

5. Muutos vie aikaa

Terveellisellä tavalla painon pudottaminen on hidasta ja se vaatii kärsivällisyyttä. Kärsivällisyys kuitenkin lopulta palkitaan, koska nopeiden dieettien jälkeen paino yleensä palaa yhtä nopeasti takaisin lisäkilojen kera.

6. Luo kestäviä tapoja

Tee elämään sellaisia terveellisiä muutoksia, jotka pystyt pitämään loppuelämäsi ajan. Näin terveellinen valinta ei tunnu enää dieetiltä vaan osalta normaalia arkea.

7. Muista rakastaa itseäsi kaiken kokoisena

Kanna itseäsi itsevarmasti ja rakasta itseäsi prosessin aikana kaiken kokoisena. Ole ylpeä pienistäkin saavutuksista ja muista juhlia onnistumisia.