Isoäiti rakastaa videopelejä: ”Muutkin vanhukset voisivat hyötyä tästä”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni pitää konsoli- ja videopelien pelaamista lasten harrastuksena. Tosiasiassa kuitenkin moni aikuinen pelaa erilaisia vdeopelejä ja verkossa toimivia pelejä. Nyt YouTube-videolla nähdään isoäiti, joka nauttii pelaamisesta vielä yli 79-vuotiaanakin.

60 Second Docs -kanava esittelee Shirley Curryn, joka on pelannut videopelejä jo 90-luvulta lähtien. Ensimmäisen pelinsä isoäiti sai aikoinaan pojaltaan, joka tutustutti naisen pelaamiseen. Sen jälkeen hän on pelannut päivittäin ja uskookin, että videopelit auttavat hänen aivojaan pysymään aktiivisena.

Shirley Currysta on tullut koko maailman vanhin Skyrim-pelin pelaaja. Isoäiti kertoo rakastavansa pelaamista. Hänen mukaansa myös muiden vanhusten kannattaisi alkaa pelaamaan, koska he voisivat hyötyä suuresti virtuaalisten lohikäärmeiden kanssa taistelemisesta.