Nainen antoi karvojensa kasvaa – halusi näyttää oireyhtymänsä todellisuuden

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Wisconsinissa asuva 33-vuotias Leah Jorgensen sairastaa munasarjojen monirakkulaoireyhtymää. Hormonihäiriöitä aiheuttava oireyhtymä on aiheuttanut naisen karvoituksen runsaan kasvamisen. Nyt hän on päättänyt paljastaa kaikki ihokarvansa maailmalle positiivisemman vartalonkuvan puolesta ja lisätäkseen tietoa oireyhtymästään.

Vuosikausien ajan runsasta ihokarvoitustaan peitellyt Leah Jorgensen on päättänyt hylätä karvanpoistovälineet ja siirtyä karvaisempaan elämäntyyliin. Nainen yritti peitellä mustaa ja tuuheaa ihokarvoitustaan 13 vuoden ajan pukeutumalla vartalon peittäviin vaatteisiin jopa kesähelteellä. Leah vältteli myös hammaslääkärissä käymistä, jotta hänen partakarvojaan ei huomattaisi. Hän häpesi ulkonäköään, eikä ollut koskaan tavannut yhtä karvaista naista kuin hän itse on.

Siinä vaiheessa, kun hänen elämänsä pääasiallisin tarkoitus oli ainoastaan se, että kukaan ei huomaisi hänen karvoitustaan, tunsi hän elämänsä rypevän pohjamudissa. Lopulta yksi auto-onnettomuus muutti kaiken. Kun Leah huomasi, että ensihoitajat eivät reagoineet hänen karvoitukseensa millään tavalla, tajusi hän ihmisten suhtautuvan häneen ihmisenä.

– Tajusin, että ketään ei kiinnostanut se miltä näytin, vaan he pitivät minua persoonana. Se auttoi pääsemään ongelman yli, nainen kertoo Daily Mailille.

Samoihin aikoihin hän tapasi miehen, joka piti Leahia viehättävänä. Vaikka nainen ei ole enää parisuhteessa, on hänen itsetuntonsa kohonnut terveeksi ja hän on päättänyt lopettaa oireyhtymän aiheuttaman liikakarvoituksen peittelemisen. Hän haluaa antaa kasvot hirsutismista kärsiville naisille, joita on maailmassa noin 5-10 prosenttia väestöstä.

pretty in pink! 🎀 my last few photos have been of my legs. i guess i’m really feeling them lately 😊 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ p.s. i owe several awesome ladies some messages 💖 i have been dealing with a lot of change and transition in my life these past couple weeks. it’s nothing bad, quite the contrary actually, but i am just trying to get used to my new life 😊 thanks for your patience with me! i’ll be more myself soon 🤞🏼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • #happyandhairy #nomorehiding #loveyourself #bodyhairdontcare #bodyhair #bodyhairlove #hairywoman #hairywomen #hairygirls #girlswithbodyhair #hirsutism #bodyhairisbeautiful #hairy #hairylegs #leghair #notyourfetish #effyourbeautystandards #pcos #pcosgirl #bodypositive #bodypositivity #bodyhairpositivity #bodylove #feelingmyself

A post shared by leah✨happy & hairy (@happyandhairy) on

courage is contagious. i find that the more i open up about my body hair, the more that other women meet me there with authenticity and vulnerability. i am so thankful for all the connections i have made on instagram. literally every day i receive at least one message or comment (but usually more!) that moves me and reminds me that i am not alone either. thank you for your encouragement, and especially for all of you who open up to me and give me the opportunity and privilege to listen to you and support you. i am abundantly thankful. 🌱🌿 • #happyandhairy #nomorehiding #loveyourself #bodyhairdontcare #bodyhair #bodyhairlove #hairywoman #hairywomen #hairygirls #hirsutism #bodyhairisbeautiful #hairy #hairypits #pithair #chesthair #hairychest #notyourfetish #effyourbeautystandards #pcos #pcosgirl #bodypositive #bodypositivity #bodyhairpositivity #bodylove #courage #vulnerability #brave

A post shared by leah✨happy & hairy (@happyandhairy) on