Haluatko paremmat yöunet? Tee töitä ikkunan vieressä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nukkuminen vaikuttaa hyvin merkittävästi ihmisten terveyteen, minkä vuoksi pitkien ja riittävien yöunien saamista ei voidakaan tarpeeksi painottaa. Hyviin yöuniin voi vaikuttaa jo päivällä siirtämällä omaa työpistettä lähemmäksi ikkunaa.

Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa huomattiin, että työpäivän aikana enemmän päivänvaloa saaneet ihmiset nukkuivat paremmin. Työntekijät, joiden työpiste oli lähellä ikkunaa, saivat noin 46 minuuttia enemmän yöunta kuin ihmiset, jotka eivät saaneet työpäivän aikana päivänvaloa edes ikkunan kautta.

Tutkijoiden mukaan auringonvalolle altistuminen päivällä auttaa aivoja tunnistamaan koska henkilön tulisi olla valveilla ja koska nukkua. Mikäli henkilön työpiste sijaitsee ikkunattomassa paikassa, hänen tulisi päästä ulos päivänvaloon noin 20-30 minuutin ajaksi silloin kun aurinko paistaa.