Uusi ekologinen kuntoilumuoto: Plogging yhdistää hölkän ja roskien keräämisen

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jo pienille lapsille opetetaan roskien kuljettaminen asianmukaisesti roska-astiaan ilman, että niitä heitetään maahan. Roskat ovat kuitenkin tuttu näky kaupunkien kaduilla, kun ihmiset käyttäytyvät piittaamattomasti ympäristöään kohtaan. Nyt roskia voi kerätä kuntoilun ohella.

Men’s Health uutisoi ruotsalaisten kehittämästä kuntoilumuodosta, joka on nimeltään plogging. Sana tulee hölkkäämistä tarkoittavasta jogging-sanasta ja ruotsin kielen keräämistä tarkoittavasta fraasista plocka upp. Idea on yksinkertainen: Kerää kaikki roskat juoksulenkin varrelta.

Kun juoksemisen ohella kyykkää maahan, saa lenkkiin lisää tehoa. Samalla voi tehdä mainion ekoteon, kun kerää matkan varrella roskia muovipussiin ja hävittää ne asianmukaisesti lenkin päätteeksi jäteastiaan. Plogging on kasvattanut suosiotaan ympäri maailmaa. Roskien määrä voi yllättää lenkkeilijän. Samalla saattaa löytää rahanarvoisia palautuspulloja.

#Ploggingturkiye #plogging #izmir #turkiye

A post shared by PloggingTurkiye (@ploggingturkiye) on