Treenivaatteita käytetään myös ilman urheilua – sopivat myös baariin

Lifestyle Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Fitness-trendi on nostanut terveelliset elämäntavat ja sporttisen pukeutumisen viime vuosien aikana suositummaksi kuin koskaan. Urheiluvaatteita näkeekin yhä enemmän katukuvassa, ja esimerkiksi lenkkaritkin sopivat nykyään lenkkipolkujen lisäksi myös kaupungille. Nyt naisilla on suoritettu kysely koskien urheiluvaatteita.

Simply Be -vaatemerkki teki naisilla kyselyn, jonka mukaan urheilullinen muoti ei ole lähdössä mihinkään vaan se on pikemminkin jatkanut suosionsa kasvattamista. Puolet kyselyyn vastanneista naisista myönsivät pitävänsä urheiluvaatteita osana jokapäiväistä pukeutumistaan niin kotona kuin kaupungilla asioita hoitaessaankin. Useimmiten treenivaatteissa kulkevat naiset eivät olleet menossa kuntosalille tai tulossa sieltä.

Sporttisen muodin pioneereina pidetään mallikaunottarista etenkin Gigi Hadidia ja Kendall Jenneriä, jotka alkoivat käyttämään treenivaatteita myös kaupungilla. Daily Mail -sivuston mukaan kaksi kolmasosaa kyselyyn vastanneista naisista oli jopa sitä mieltä, että treenivaatteet ovat oikea valinta myös kahviloihin ja baariin.