Opettele rakastamaan itseäsi – näillä keinoilla onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tärkein ihminen olet sinä itse. Ensimmäinen askel itsensä rakastamisessa on oppia tuntemaan oma syvin olemus. Tiedosta omat arvot, kyvyt, unelmat ja haaveet, jotka antavat sydämelle ja sielulle tilaa tulla kuulluksi. On eri asia rakastaa itseään terveellä ja muita hyödyttävällä tavalla kuin olla itsekäs ja itsekeskeinen.

Tohtori Andrea Pennington julkaisee pian teoksen nimeltään I Love You, Me. Hän on listannut Femail First -julkaisulle kymmenen syytä rakastaa itseään. Kun ihminen nauttii itsensä kanssa olemisessa, pystyy hän pitämään parempaa huolta omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään. Itseään rakastava henkilö pystyy ilmaisemaan tunteitaan paremmin. Hän on myös itselleen armollinen.

Kun ymmärtää oman olemassaolon tärkeyden ja ainutlaatuisuuden, on helpompi kiinnittää tarpeisiinsa enemmän huomiota. Kenenkään ei tarvitse alentua muiden ovimatoksi, vaan kunnioitaa omaa aikaa ja tilaa. Myös itseään saa hemmotella. Kun pitää itsestään huolta, voi myös huolehtia paremmin muista. Omasta kehosta ja hyvinvoinnista voi huolehtia kuntoilun, terveellisen ruokavalion ja mielen hallintaa tukevien harrastusten kautta.

Itseään kunnioittavat ja rakastavat ihmiset osaavat panna elämänsä asioita tärkeysjärjestykseen. He tietävät kykynsä ja arvonsa työn ja parisuhteen osalta. He eivät tyydy liian vähään. Itsensä rakastamisen kautta voi myös luopua turhista täydellisyyteen tähtäävistä toimista ja ylimääräisestä suorittamisesta. Itsetunnon kohotessa ei kuorta tarvitse kiillottaa keinotekoisesti kulissien avulla. Rakkaus on maailmankaikkeuden ja kaiken olemisen suurin voima. Sen avulla voi löytää todellisen persoonallisuutensa ja samalla parhaimmat mahdolliset ihmiset elämään.