6 yleistä virhettä parisuhteissa – nämä estävät pitkän ja onnellisen liiton

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Käsi ylös, kuka on joskus tavannut ihmisen, joka kuvailee parisuhteen olevan helppoa ja vaivatonta? Aivan, kukaan vähäänkään seurustelusta tai avioliitosta tietävä ei nosta kättään ylös, sillä kahden ihmisen välinen rakkaustarina vaatii runsaasti kärsivällisyyttä sekä kovaa työtä osakseen – ainakin jos haluaa suhteesta onnellisen.

Yhteisellä panostuksella parisuhde voi kuitenkin menestyä ja parantua vuosien myötä. Popsugarin parisuhdeasiantuntijat ovat nyt listanneet kuusi yleisintä virhettä, jotka voivat estää parisuhteen pitkäikäisyyden. Toki silläkin on väliä, sopivatko henkilöt aidosti toisilleen, mutta muutavat tavat voivat tehdä yhteiselosta mahdotonta.

Mykkäkoulu on yksi tuhoisimmista reaktioista parisuhteessa. Kun kaksi ihmistä päättää olla yhdessä, on heidän kyettävä keskustelemaan asioista avoimesti ja kommunikoitava toistensa kanssa. Toinen yhtä tuhoisa asia on erolla uhkaileminen. Kun on kerran aikeissa jättää kumppaninsa, on erosta muodostunut jo jonkinlainen ajatus päähän. Tämä voi kypsyä pian ja johtaa lopulta eroon väistämättä.

Omaa suhdetta on yhtä typerää vertailla muiden suhteisiin kuin on oman itsensä vertaileminen muihin ihmisiin. Jokainen yksilö on uniikki ja toimii omalla tavallaan. Parisuhteessa ei myöskään kannata tuudittautua itsestäänselvään yhdessäoloon luottaen, että liitto kantaa eteenpäin ja rullaa itsestään. Päinvastoin, siihen tulee panostaa aina edes pienen halauksen, suudelman tai lahjan avulla.

Onnellinen parisuhde on yhdessä vietettyä aikaa. Mikäli kumppanukset eivät osaa panna suhdetta tärkeysjärjestyksen kärkipäähän, ei se todennäköisesti myöskään kestä. Yhdessäolon kautta osapuolet kerryttävät yhteisiä muistoja ja tapoja, jotka ovat elintärkeitä parisuhteen elämänkaarelle. Kaksi ihmistä sitoutuu ja kasvaa yhteen.