Shokkipaljastus! Facebook lukee kaikki Messenger-viestit

Digi · Terhi Piiroinen

Facebook Inc. -yhtiön perustaja ja johtaja Mark Zuckerberg on sanonut Voxin haastattelussa, että yhtiö käy läpi kaiken kayttäjien pikaviestimissä lähetetyn materiaalin, eli viestit ja kuvat. Syynä on yhtiön sisältöön liittyvien sääntöjen noudattaminen.

Mark Zuckerberg paljastaa, että yFacebookin käyttämä tekoäly skannaa kaiken Messenger-sovelluksessa käydyn materiaalin läpi. Mikäli systeemi havaitsee epäilyttävää sisältöä, estää sovellus viestin lähettämisen tai saattaa jopa blokata käyttäjän. Yhtiö ei kuitenkaan myönnä, että hyödyntäisi viestien sisältöjä esimerkiksi markkinoimisessa.

Automatisoitu viestien tarkastus toteutetaan sääntöjen noudattamisen nimissä. Messengerissä lähetetyt kuvat ja viestit skannataan, jotta ne eivät sisällä loukkaavaa tai laitonta materiaalia. Yhtiön mukaan useimmat nettialan yhtiöt käyttävät samankaltaisia menetelmiä tänä päivänä, Bloomberg uutisoi.