Mies nielaisi tupakansytyttimen 20 vuotta sitten – nyt kirurgit postivat sen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lääkärit joutuvat toisinaan poistamaan ihmisten sisältä mitä erikoisempia esineitä. Nyt Kiinassa on suoritettu toimenpide, jossa erään miehen vatsasta poistettiin siellä pitkään virunut sytkäri.

Nimettömänä pysyttelevä mies oli nielaissut sytkärin vahingossa vuonna 1998. Hän ei kuitenkaan hakeutunut lääkärille ennen kuin vasta vähän aikaa sitten alettuaan kärsiä vatsakivuista ja verisestä ulosteesta.

Chengdun kaupungissa sijaitsevan sairaalan henkilökunta onnistui paikantamaan sytyttimen endoskoopilla. Se peitettiin kondomia muistuttavalla lateksisuojalla, ja vedettiin hitaasti ulos potilaan ruokatorvea pitkin.

Daily Mail -lehden mukaan operaatio kesti vain 10 minuuttia. Sytkärin nielaissut mies toipuu parhaillaan toimenpiteestä.