Supertähti DJ Avicii, 28, on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen elektronisen musiikin suurimpiin tähtiin kuuluva Tim Bergling on ruotsalaislähteiden mukaan kuollut 28-vuotiaana. Hänet tunnettiin maailmanlaajuisesti nimellä Avicii. Suru-uutisesta kertoi Dagens Nyheter, jolle Aviciin tiedottaja Ebba Lindqvist asiasta kertoi.

DJ-tuottaja Avicii julkaisi urallaan valtavan määrän hittikappaleita, joista useista muodostui aikansa suurimpia konemusiikin klassikoita. Kaksi vuotta sitten Avicii lopetti uransa täysin yllättäen. Hän yllätti faninsa jo puolitoista vuotta aiemmin perumalla yllättäen kaikki silloin varatut keikkansa. Myöhemmin Avicii kuitenkin palasi vielä esiintymislavoille.

Avicii lomailemassa huhtikuussa 2014, Kuva: Splash

LUE LISÄÄ: Avicii löydettiin kuolleena hotellistaan Omanissa

Syksyllä 2014 verkossa liikkui huhuja Aviciin huonontuneesta terveydentilasta. Useiden lähteiden mukaan supertähti perui kaikki keikkansa terveysongelmiin vedoten, ja keväällä 2016 hän vahvisti itsekin, että terveysongelmat olivat uran lopettamisen syynä.

Aviciin nosti supertähdeksi Grammy-ehdokkaaksi päässyt Levels-hitti vuonna 2011. Se ja singlet Fade Into Darkness ja Silhouettes olivat vasta alkusoittoa True-debyyttialbumille, joka nousi yhdeksi vuoden menestyneimmistä levyistä ympäri maailmaa.

Esikoisalbumin ensimmäinen single Wake Me Up oli yksi vuoden 2013 myydyimmistä singleistä. Se myi pelkästään Yhdysvalloissa yli 3,6 miljoonaa kappaletta ja nousi listaykköseksi yli kahdessakymmenessä maassa. Kesällä 2014 Spotify julkisti siihen mennessä koko palvelun kaikkien aikojen soitetuimman kappaleen, joka oli Aviciin jättihitti Wake Me Up.