Fingerporista tehdään elokuva – tässä ovat päätähdet!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosittu Fingerpori-sarjakuva muokataan nyt elokuvaksi, jonka ohjaa näyttelijä-ohjaaja Mikko Kouki. Elokuvan tarina pohjautuu sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvaan ja sen hahmoihin. Elokuvan käsikirjoittavat Petja Lähde ja Mikko Kouki.

Nyt Fingerpori-elokuvan päätähdet on paljastettu. Heimo Vesan roolissa nähdään Santtu Karvonen, Homeliuksen roolissa Kari Väänänen, Rivo-Riitan roolissa Jenni Kokander, Krapula-Päivin roolissa Pirjo Lonka ja Allan Kurman roolissa Aku Hirviniemi.

Elokuvan ensi-ilta on määrä olla syksyllä 2019 ja sitä kuvataan Turussa touko-kesäkuussa 2018. Solar Filmsin elokuvan tuottaa Nina Laurio, ja vastaavina tuottajina toimivat Markus Selin ja Jukka Helle.

– Fingerporin huumori naurattaa miljoonia suomalaisia. On hienoa saada muokata Fingerporin lajityyppi elokuvaksi ja saattaa se yleisön nähtäväksi. Uskon, että Fingerpori-elokuvan maailma kolahtaa yleisöön ja laajentaa Fingerporin kaupungin isolle kankaalle ja tuo tutut rakastetut sarjakuvahahmot uudella tavalla esiin, tuottaja Nina Laurio kommentoi.