Panosta parisuhteeseen keväällä – neljä vinkkiä onnen lisäämiseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hormonit hyrräävät keväällä, ja silloin kannattaa panostaa eniten omaan parisuhteeseen. Valoisan ajan lisääntyminen antaa kumppanuksille oivan tilaisuuden käyttää päivän ylimääräiset tunnit oman rakkauden kiillottamiseen. Nyt pyyhditään parisuhde pölyistä.

Koska olet viimeksi käynyt kumppanisi kanssa lounaalla? Parisuhteessa kannattaa kokeilla yhteisen ajan lisäämistä esimerkiksi lounastreffien tai kuntosalivisiitin merkeissä. Aamulla tai ruokatunnilla tapahtuva tapaaminen tuo mukavaa vaihtelua päivärytmiin, eikä vaadi esimerkiksi lastenvahtien järjestämistä samalla tavalla kuin iltatreffit.

Ihmiset pyrkivät myös panostamaan omaan pesään ennen kesää, joten kumppanukset voivat ottaa asiakseen hoitaa kodissa kaikki rästissä olevat tehtävät huhtikuun aikana. Olipa kyse ikkunoiden pesusta tai kirjahyllyn korjaamisesta, kannattaa pariskunnan fiksata asia kuntoon yhteistuumin. Samaan aikaan voi ylläpitää tehokasta tekemisen virettä.

Toisinaan parisuhde täyttyy valittamisesta ja negatiivisista sanoista. Pariskunta voi pelata peliä, jossa yritetään olla positiivisessa hengessä niin kauan kuin mahdollista. Peli saattaa muuttaa omaa asennetta siten, ettei halua enää viljellä negatiivisuutta suhteeseen. Pariskunnalle tekee myös hyvää unohtaa rutiinit hetkeksi ja kokeilla kerrankin jotain uutta rohkeasti, PureWow muistuttaa.