Pidä itsestäsi huolta myös työpäivän aikana – pelkkä vapaa-ajan huolto ei riitä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiskunnan onneksi maailmaa valtaa hyvinvointiaalto, jonka ansiosta ravintoon, liikuntaan sekä mielen ja kehon toimintaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Ihmisten kannattaa muistaa pitää huolta itsestään myös työpäivän aikana.

Perinteisellä ajattelumallilla hahmotettuna päivät jakautuvat kolmeen osaan: Kahdeksan tuntia töitä, kahdeksan tuntia vapaa-aikaa ja kahdeksan tuntia lepoa. Ihmisen terveyttä ei kuitenkaan voi huoltaa pelkästään vapaa-ajalla tai nukkumalla. Siihen tulee kiinnittää huomiota myös työnteon aikana.

Työpäivään kuuluva lounastauko on oiva keino tuulettaa ajatuksia ahertamisen keskellä. Säännöllinen ateriarytmi pitää kylläisenä ja estää turhan iltanapostelun. Työpaikalla kannattaa vaalia myönteistä ilmapiiriä, jotta työskentely on mieluisampaa. Mikäli työpäivän aikana pystyy kuuntelemaan musiikkia, kannattaa soittolistalle panna mieltä kohottavia kappaleita.

On sanottu, että työpaikalla on parempi pyytää neuvoa kuin mokata liiallisen ylpeyden vuoksi. Siksi jokaisen työntekijän kannattaa opetella vähentämään omaa työtaakkansa esimeriksi pyytämällä apua kollegalta. Oma työpiste kannattaa koristella viihtyisäksi. Välillä on hyvä muistuttaa itseään hienosti tehdystä työstä etenkin silloin, jos kukaan muu ei muista sanoa kiitosta. Istumatyössä tulee nousta tai liikkua muutaman kerran tunnissa.

Lähde: PureWow