Tänään vietetään maailman leivontapäivää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä tunnustautuu jauhopeukaloiksi, ja heidän kotonaan tuoksuu usein vastaleivottu pulla ja kahvipöydässä komeilee kaunis marenkikakku. Tänään vietetään maailmanlaajuista leivontapäivää.

Vuosittain 17. toukokuuta järjestettävä maailman leivontapäivä ylistää kaikkien leivonnaisten, piirakoiden ja keksien valmistamista. Huomenna on mitä mainioin syy valmistaa taikinaa ja luoda siitä suussasulavia herkkuja joko perheen tai työkavereiden iloksi. Leivonnassa vaihtelevat samalla tavalla erilaiset trendit kuin muissakin ruoissa.

Nyt on ollut muodikasta leipoa terveellisempiä syötäviä kahvipöytään, kun kermakakut on vaihdettu usein raakakakkuun tai smoothiekakkuun. Jokainen voi kuitenkin käsi sydämellä tunnustaa, että vastaleivotut piparit, uunituoreet muffinssit tai täyteläinen juustokakku ovat ansainneet paikkansa toisinaan tapahtuvan herkuttelun keskiössä. Pullat uuniin – huomenna leivotaan oikein urakalla!

https://www.facebook.com/worldbakingday/

Chocolate Fudge Cake, a showstopper that can't help itself but try to impress. We all know one. Our Chocolate Fudge…

Publiée par World Baking Day sur mardi 12 mai 2015