Finnairin sijoitus romahti kansainvälisessä vertailussa – Norwegian ja SAS menivät edelle

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentokorvausyhtiö AirHelp on tänään julkaissut tuoreimman kansainvälisen AirHelp Score -vertailunsa lentoyhtiöistä ja lentokentistä. Vertailussa selvitetään lentojen täsmällisyyttä ja palvelun laatua sekä lentoyhtiöiden kohdalla korvausprosessien sujuvuutta. Tutkimus tehtiin nyt kuudennen kerran.

Viime talvena kerätyn datan perusteella tehdyssä vertailussa oli yhteensä 72 lentoyhtiötä, ja Finnair sijoittui pisteytyksessä vasta sijalle 42. tuloksella 7,37. Kyseessä on kolmas perättäinen mittausjakso, kun Finnairin sijoitus AirHelp Scoressa heikkenee. Vielä kaksi vuotta sitten kesällä Finnairin sijoitus vastaavassa vertailussa oli sijalla 10. Saman vuoden syksynä se oli 27. ja puolitoista vuotta sitten talvella sijalla 30.

– Kilpailu lentoyhtiöden kesken on nykyään kovaa. Myös halpalentoyhtiöt parantavat palveluaan ja samaan aikaan perinteiset lentoyhtiöt leikkaavat palveluitaan. Finnairin kohdalla saadaan tietysti jakuvasti lukea myös uutisia, joissa kerrotaan heidän laiminlyövän lakisääteisiä velvollisuuksiaan asiakkaitaan kohtaan, sanoo AirHelpin Suomen-maajohtaja Aleksi Seppo.

Finnairin lennot lähtivät viime talven tarkastelujaksolla ajallaan vain 70 prosentin täsmällisyydellä, ja palvelun laadusta yhtiö sai arvosanan 8. Korvausten maksemisen suhteen Finnair jäi keskitason alapuolelle pisteillä 7,06. Finnaria paremmin sijoittuivat esimerkiksi Norwegian ja SAS. Ykköseksi vertailussa sijoittuivat Qatar Airways, Lufthansa ja Etihad Airways. Edellisen vertailun paras lentoyhtiö Singapore Airlines oli tällä kertaa neljäs. Suomestakin operoiva EasyJet sijoittui kaikkein heikoimpien joukkoon.

– Vuoden 2018 AirHelp Score osoittaa, että lentoyhtiöiden välisen kilpailun koventuessa voittajiksi selviytyvät ne, jotka asettavat matkustajat etusijalle. Lentoyhtiöt ovat liian pitkään vetäneet mutkia suoriksi ja pyrkineet säästöihin asiakkaidensa kustannuksella, AirHelpin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Henrik Zillmer kertoo.

141 lentokenttää kattavassa kansainvälisessä vertailussa Helsinki-Vantaa pääsi sijalle 25. pistemäärällä 8,01. Lentokenttä pärjäsi hyvin erityisesti palvelun laadussa, mutta menetti silti merkittävästi asemiaan viime vuodesta, jolloin se arvioitiin maailman viidenneksi parhaaksi lentokentäksi. Maailman parhaimmaksi lentokentäksi rankattiin Qatarin Dohassa sijaitseva Hamad International Airport. Suomalaisille tuttu Lontoon Stansted sijoittui heikoimpien joukkoon.