Uusi Star Wars -elokuva floppasi rajusti – jättitappiot uhkaavat Disneya

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Solo: A Star Wars Story -elokuvasta on muodostumassa Star Wars -saagan ensimmäinen floppi. Han Solon oma elokuva ei ole tuottanut läheskään niin paljon rahaa, kuin Disney on todennäköisesti toivonut.

Elokuvan odotetaan tuottavan maailmanlaajuisesti noin 400 miljoonaa dollaria. Solon budjetin arvioidaan olevan 250 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi sen markkinointiin on käytetty samaa kokoluokkaa oleva summa. Tappiot nousevat siis todennäköisesti noin 50 miljoonaan dollariin.

Solo: A Star Wars Story jäi jo ensi-iltaviikonloppunaan Deadpool 2 ja Avengers: Infinity War -elokuvien jalkoihin. The Hollywood Reporter -lehden mukaan analyytikko Doug Creutz syyttää elokuvan huonoista lipputuloista erityisesti heikkoa markkinointia.

Disney tulee kuitenkaan tuskin joutumaan vaikeuksiin Solon heikosta menestyksestä huolimatta. Esimerkiksi yllätyshitksi tänä vuonna noussut Marvel-seikkailu Black Panther on tuottanut maailmanlaajuisesti yli 1,3 miljardia dollaria.