Asiantuntijat vastaavat: ”Näin kauan kannattaa tapailla ennen seksiä!”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Seksuaaliasiantuntija Irene Fehr ja seuranhakuekspertti Susan Winter ovat kumonneet väitteen, jonka mukaan deittien tulee tavata kolme kertaa ennen ensimmäistä seksikertaa. Tärkeintä on saavuttaa tarvittava luottamus.

Elite Dailyn mukaan ihmisten läheisyyteen erikoistuneiden asiantuntijoiden mukaan seksin aika on silloin, kun molemmat osapuolet tuntevat olonsa turvalliseksi toistensa seurassa. Jokainen tilanne, henkilö ja ajankohta on erilainen. Kun tuntee voivansa jakaa tuntemuksiaan ja osan itsestään luottamuksellisesti toiselle ihmiselle, on aika oikea seksille.

Toisin sanoen ajankohta riippuu ihmisistä itsestään, eikä niinkään siitä, kuinka monta kertaa he ovat tavanneet. Mikäli uudet tuttavuudet haluavat harrastaa seksiä jo ensimmäisessä tapaamisessa, on se sallittua, mikäli molemmat osapuolet ovat siihen valmiita ja se tuntuu oikealta. Seksistä on kuitenkin hyvä keskustella jo suhteen alkumetreillä, jotta kumppanuksilla on yhtenevät ajatukset ja motiivit sen harrastamisen suhteen. Tunne on aikaa tärkeämpi mittari.