Meksikon maali aiheutti maanjäristyksen – miljoonien ihmisten riemu vavisutti maata

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jalkapallon MM-kisoissa pelattiin eilen odotettu ottelu Meksikon ja Saksan välillä, ja sen lopputulos oli karvas pettymys saksalaisille ja saksan tulevaan mestaruuteen uskoville miljoonille faneille. Voitto oli kuitenkin juhlan aihe niin ikään miljoonille meksikolaisille, ja se huomattiin myös seismologien mittareista.

Meksikon viranomaiset nimittäin ilmoittivat, että ottelussa Meksikon tähtipelaaja Hirving Lozanon 10 minuuttia ennen puoliaikaa tekemä maali aiheutti pienen maanjäristyksen. Se nimittäin havaittiin maan liikkeitä tarkkailevilla mittareilla.

Maalin syntyessä Meksikon pääkaupungissa miljoonat ihmiset hyppivät, huusivat ja taputtivat samanaikaisesti, ja vaikutus riitti vavisuttamaan maata. Sanojensa takeeksi viranomaiset julkaisivat seismologien mittaustulokset maalin syntyhetkeltä.