Banksyn työ varastettiin näyttelystä – mies käveli sisään ja nappasi taulun mukaansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan Torontossa tutkitaan rikosta, jossa varkaan mukaan päätyi tunnetun katutaiteilija Banksyn työ. Varkaus tallentui valvontakameran videolle. Videolla naamioitunut mies ilmaantuu Torontossa järjestetyn taidenäyttelyn tiloihin.

Hän nappaa seinältä Trolley Hunters -teoksen ja luikkii nopeasti pakoon.

Tapaus on Vice-sivuston mukaan synnyttänyt jopa salaliittoteorioita. Jotkut uskovat rikosta näyttelyn järjestäjien julkisuustempaukseksi, tai että varas olisi jopa Banksy itse. Taiteilijan tiedetään kävelleen vuonna 2003 lontoolaiseen museoon ja ripustaneen sen seinälle oman teoksensa.

Toronto The Art of Banksy -näyttelyn takana on Banksyn entinen manageri. Kaikkien aikojen suurimmaksi kuvailtuun Banksy-näyttelyyn on myyty tähän mennessä yli 50 000 lippua.