Buffettiravintola nurin kahdessa viikossa – seisova pöytä 16 eurolla kuukaudessa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset noutopöytään perustuvat ravintolat nauttivat suuresta suosiosta ympäri maailman, erityisesti lounasaikaan. Aina valtavien ruokamäärien tarjoaminen edulliseen hintaan ei kuitenkaan ole kannattavaa.

Kiinan Chengdussa sijaitseva Jiamener-ravintola alkoi taannoin tarjoilla hotpot-buffettia. Asiakkaat saivat 120 yuanin, eli noin 16 euron kuukausihintaan syödä niin paljon kuin pystyivät.

Mikäli tarjous kuulostaa liian hyvältä toimiakseen, juuri sellaiseksi se osoittautuikin. Jiamener meni konkurssiin vain kaksi viikkoa buffettitarjouksen alkamisen jälkeen. Monien asiakkaiden kerrotaan jakaneen korttinsa perheenjäsenten ja ystävien kanssa.

Jiamenerissä vieraili noin 500 asiakasta päivittäin ja jokainen työntekijä joutui tekemään päivittäin yli 10 tunnin vuoroja. South China Morning Post -lehden mukaan ravintolan omistajat ovat nyt velkaa noin yli 66 000 euron edestä.