Pesivä lintu aiheutti festarille vakavan ongelman

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikkifestivaalien järjestäminen ei ole koskaan helppoa ja stressitöntä, sillä ongelmatilanteita voi aiheutua täysin odottamattomistakin syistä. Kanadan Bluesfest-tapahtuman tapauksessa koko festivaalit ovat vaarassa linnun vuoksi.

Ottawan 5. Heinäkuuta järjestettäväksi suunnitellun Bluesfestin järjestäjien harmiksi suojeltu amerikantylli on päättänyt pesiä festivaalialueelle. Neljä munaa sisältänyt pesä löydettiin paikalta, johon päälavan oli määrä nousta.

Lintua ja sen pesää ei voitu siirtää ilman Kanadan hallituksen lupaa. BBC:n mukaan lupa on kuitenkin sittemmin myönnetty. Pesä tullaan siirtämään lintuasiantuntijan toimesta omalle suojatulle alueelleen tapahtuman backstage-alueen lähettyville.

Festivaalien järjestäminen on kuitenkin lintuongelman vuoksi jo 12 tuntia aikataulusta jäljessä. Ottawan 10 päivää kestävillä Bluesfest-festivaaleilla esiintyy tänä vuonna muun muassa Foo Fighters, Beck, Rise Against ja Bryan Adams.